Hem > AuthPoint

AuthPoint

VAD ÄR AUTHPOINT

AuthPoint is WatchGuard's multifaktor-autentisiering (MFA). Med AuthPoint så kan du begära att användarna autentiserar sig med en mobil app när dom ligger in på en skyddad resurs t.e.x en dator, VPN, moln-tjänst eller -applikation
 

OLIKA AUTENTISERINGSMETODER
Push-notifikationer - När användaren loggar in så skickas en push-notifikation till
enheten som kräver att man godkänner eller nekar inloggningen.

QR-kod - När användaren loggar in så scannar användaren en QR-kod med AuthPoint-appen och kommer således verifieras genom en krypterad QR-kod.

Engångslösenord - Detta är en unik temporär kod som visas i appen när den begärs från den skyddade tjänsten (kallas OTP , One-time Password på engelska)

KOMPONENTER I AUTHPOINT

AuthPoint har flertal komponenter som möjligör den höga säkerheten.

AuthPoint Management UI
Management UI i WatchGuard-Cloud är där du lägger upp och hanterar dina användare, grupper, resurser, externa resurser och AuthPoint Gateway. 
Det är hit tjänsterna sedan ansluter för att kontrollera användare och lösenord.

AuthPoint Mobil-app
AuthPoint mobil-appen krävs för autentisiering, och det är här man når sina push-notifikationer, scannar QR-koder och hittar sina engångslösenord.

AuthPoint Gateway
Gateway är en mjukvaruapplikation som du installerar på ditt nätverk så att tjänsten kan kommunicera med din RADIUS-klient och LDAP-databasen. Gateway-tjänsten fungerar som en RADIUS-server och krävs för att RADIUS-autentisieringen skall fungera och att LDAP-användare skall kunna autentisiera mot SAML-resurser.

Logon App
Logon-appen används för att kräva autentisering när användaren loggar in på en dator eller server. Appen består utav två delar, dels delen som installeras på enheten som skall skyddas , och delen som konfigureras i AuthPoint.